Ugrás a tartalomhoz
Kosár
0 elem

Hírek

Tartsd a szemed nyitva és ne hagyd ki a részleteket!

Anett Bodnár 19 Jun 2023 0 hozzászólás
Tartsd a szemed nyitva és ne hagyd ki a részleteket!

AZ A REJTETT VEZETÉK!!!

Az alábbi történet egyik ügyfelünkkel esett meg, akik régóta álmodoztak arról, hogy megtalálják a tökéletes teleket Budapest gyönyörű panorámájával. Elképzelték magukat a nappaliban pihenő kanapén, melynek üvegajtaján keresztül csodálatos kilátás tárul a szemük elé, és reggelenként a kellemes teraszon üldögélve kortyolgatják a kávét, elbűvölve a környező táj szépségét.

Az ideális telek megtalálásához azonban nem vezetett könnyű út!

Több ingatlant is megvizsgáltunk számukra, mígnem ráakadtak egy olyan telekre, amely egy hatalmas csapdát rejtett magában.

Izgatottan kerestek meg minket, amikor már a foglaló letételét tervezték. Úgy érezték, végre megtalálták az álomtelket. Csak néhány kérdés merült fel bennük, de úgy gondolták, ezeket majd a tervezés során könnyedén megoldják.

Aggódásra adott okot számukra a telek szélessége. Vajon milyen lehetőségeik vannak a terület kihasználására? Mennyire szűkül le az épület helye és milyen széles lehet a házuk egyáltalán?

A helyszínen egyeztettek, mérték és vizsgálták a lehetőségeket. Az épület elhelyezésének kérdése foglalkoztatta őket főként. Ekkor azonban a figyelmük teljesen erre a kérdésre összpontosult, és nem vették észre a telek rejtett veszélyeit. Az eladó természetesen segítőkész volt és információval szolgált arról, hogy mekkora oldalkertet kötelező tartani, illetve milyen méretű ház építhető az adott területen.

Fontos megjegyezni, hogy többször is megnézték a teleket, mindig a késő délutáni vagy esti órákban. Ez az időpont ideális volt mind a vásárlók, mind az értékesítő számára. Nem okozott problémát, hogy a látogatások munkaidőn kívülre estek, hiszen aznap dolgoztak, majd az esti panorámában gyönyörködtek a telken. Mindenkinek ez volt az ideális.

Azonban nagyon helyesen döntöttek, hogy még a foglaló letételét megelőzően minket is felkerestek. Az általunk végzett kutatás során azonnal felfedeztük a legnagyobb buktatót, amit sajnos az ügyfelek nem vettek észre a helyszínen. Talán a rossz megvilágítás vagy az eladó ügyfélfogadásának legjobb pillanata, amikor valami ott van, de nem látszik, vagy egyszerűen a figyelem más dolgokra irányult. Amint elővettük a szabályozási tervet, azonnal szembesültünk a problémával.

A telek felett egy magasfeszültségű villanyvezeték húzódott!

A szabályozási tervet minden területre készítenek, és különböző irányelveket tartalmaz, amelyeket az építési szempontból kötelező betartani. A szabályozási tervek értelmezése nem egyszerű feladat, több rendelettel és több száz oldalnyi építési jogi információ értelmezésével jár.

Fontos megjegyezni, hogy az építési helyet számos tényező befolyásolhatja, ahogyan korábban is említettem. Az emberek általában az elő-, oldal- és hátsókert méreteit vizsgálják, és a tapasztalt vásárlóink is tudták, hogy egy keskeny teleknél az oldalkert elhagyása után szűkebb terület marad az épület számára. Jelen esetben a telek közepén áthúzódó nagyfeszültségű vezeték okozta a legnagyobb problémát!

Védőtávolság

Bizonyos vezetékekre védőtávolságok vonatkoznak, emberi tartózkodásra szolgáló épületek nem építhetők az előírt területen belül. Ide tartoznak a lakóházak, üdülőházak és más melléképületek is. Ezek betartása rendkívül fontos, mivel hosszú távon egészségügyi kockázatokkal járhat az épületen belül tartózkodókra nézve.

Miután felismertük a helyzetet, azonnal értesítettük az ügyfeleket, és megosztottuk velük az információkat és a villanyvezeték következményeit.

Természetesen semmit sem tudtak róla, és meglepve hallgatták, hogy ez az apróság mennyi mindent befolyásolhat. El sem akarták hinni, hogy ők ezt eddig nem vették észre, hiszen többször is jártak a teleknél! Másnap reggel az első dolguk az volt, hogy az utcáról szemléljék a telket, és valóban ott volt a vezeték! Elkeseredetten, de a foglaló pénzét még mindig zsebükben tartva felhívtak minket, hogy elmondják, mennyire hálásak, amiért mi messzebbről is láttuk azt, ami az ő figyelmüket elkerülte a helyszínen. Nagyon szerencsések voltak, mert a foglalót megelőzően derült fény erre az információra.

Bár a szakvéleményt teljes körűen elkészítettük, azután már nem érdekelte őket a többi felmerült kérdés. Egy sokkal nagyobb problémára bukkantunk, mint hogy milyen széles vagy magas legyen a házuk. Ők maguk is elismerték, hogy nem gondolták volna, hogy egy ilyen fontos dolog el tudja kerülni a figyelmüket, pedig mire ehhez a telekhez jutottak, már volt jó pár tapasztalatuk a korábbiak után.

Ha te is telek keresel, és szeretnél hasonló történeteket hallani arról, hogy milyen problémák merülhetnek fel a keresés során, amelyek a vevők számára rejtve maradhatnak, de szakértők szemével láthatóvá válnak, kövess minket!

 

https://eladotelek.net

https://mielotttelketveszel.hu

Betekintés
következő

Hozzászólás írása

Köszönjük a feliratkozást

Ez az e-mail cím már szerepel az adatbázisban

Opció választása

Szerkesztés
Back In Stock Notification
Szolgáltatási feltételek
What is Lorem Ipsum? Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. Why do we use it? It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
this is just a warning
Kosár
0 Termék