GYAKRAN ISMÉTELT KÉRÉDSEK

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdéseket. Ha valamire nem találod a választ, írj ránk nyugodtan a hello@mielotttelketveszel.hu mail címen.

Leggyakoribb kérdések a szolgáltatásról

A szolgáltatás 5 munkanapot vesz igénybe (lite verzió 3 munkanap), melynek nagy része a mögöttes jogszabályok kutatásából és átvizsgálásából áll. Továbbá helyi hatóságokkal is felvesszük a kapcsolatot és figyelembe vesszük a tőlük kapott információt is. Az 5 naptól akkor térünk el, ha a helyi hatóságot nem tudjuk elérni. Ez kb 10-ből egy esetben szokott előfordulni.

Amennyiben kérsz további kiegészítő szolgáltatást is (földmérő, talajmechanikai vizsgálat), úgy ezen szolgáltatások ideje az 5 napon felül értendők. Ezek átfutási ideje jellemzően 30 nap, de sok esetben ez időjárás vagy helyszín függő.

A szolgáltatás december 15-január 10 közötti időszakban szünetel. Az ekkor beérkezett megrendeléseket január 10 utáni első munkanapján kezdjük feldolgozni. A beérkezett emgrendelések függvényében ez akár 1-2 napot is igénybe vehet.

A szolgáltatás indító időpontja a megrendelés beérkezését követő telefonos vagy online rövid adategyeztető konzultációt, melyre akkor kerül sor, amikor a megrendelés pénzügyi tétele is megérkezett részünkre. Elektronikus levél formájában kerül teljesítésre a szolgáltatást. Ezt követően egy egyeztetett időpontban csomagtól függő konzultáció időpontját telefonon egyeztetjük 1 munkanapon belül.

Nem, megvizsgálunk egyéb ingatlanokat és házakat is. Amennyiben meglévő épület állapotfelmérése szükséges úgy Budapesten és pest megyében 110.000 Ft, Pest megyével szomszédos megyékben 160.000 Ft, míg az annál távolabbi megyékben 235.000 Ft áron tudunk kiszállni az online telekvizsgálat árán felül. A vizsgálat hozzávetőlegesen maximum 2 órás helyszíni bejárást tartalmaz az ingatlan méretétől függően, valamint utána egy 1 órás konzultációt látottakról. A megállapítások mellékletként bekerülnek az írásos anyagba. Ez esetben az időpontok egyeztetése miatt a szolgáltatást a helyszíni látogatást követő munkanapon indul.

Az online telekátvilágítási szolgáltatásban további költségek nem merülnek fel.

További költségek felmerülhetnek bizonyos esetekben a kiegészítő szolgáltatások során (pl telek nem megközelíthető, ezért újbóli kiszállás szükséges), valamint ha szeretnél helyszíni átvizsgálást is kérni, akkor a kiszállás díja kerül felszámításra.

Ez a szolgáltatás nem ingatlan értékbecslés! Az értékbecslés külön szolgáltatás. Amennyiben erre van szükséged jelezd és összekötünk a megfelelő partnerrel. Azonban ezt az anyagot az értékbecslő felhasználja, így pontosabb, reálisabb képet kap az adott ingatlan lehetőségeiről. Az általunk készített dokumentum fokozni tudja az értékbecslő munkájának precizitását, hatékonyságát. Az ezek alapján készült értékbecslés sokkal reálisabb lesz.

A munkát építészmérnökök, településtervezők végzik, továbbá a feladatba bevonunk építéshatósági dolgozókat, vagy korábbi építéshatósági alkalmazottakat a maximális hatékonyság és a lehető legpontosabb eredmény érdekében.

Viszont a szolgáltatást semmiképpen sem ingatlankereskedők végzik, akiknek az a feladatuk, hogy az adott ingatlant értékesítsék. Mi független szakértőként állunk rendelkezésre.

Gyakran felmerülő kérdés. A leggyakrabban a szomszédot hasonló építési előírások kötelezik mint a kiszemelt telket. Azonban vannak esetek amikor ez nem igaz. Ebben az esetben a szomszéd telekre történő online telekvizsgálat Lite! szolgáltatás megrendelése esetén a szomszéd legfőbb építési paramétereit is megvizsgáljuk.

Igen, befolyásolhatja. Amennyiben az átlagostól eltérően kedvezőbb, vagy rosszabb feltételek alakulnak ki, akkor ezek befolyásolhatják az ingatlan árát. Ennek mértékét azonban nem áll módunkban meghatározni. Ezt ingatlan értékbecslő végzi. Természetesen rendelkezünk a megfelelő kapcsolatokkal. Amennyiben ilyen igény merül fel, jelezd és elintézzük helyetted egyedi ajánlat alapján, vagy összekötünk a megfelelő szakemberrel.

Igen van. Ennek mértéke az építési előírások rendeleteinek hatályától függ. Azt, hogy ez mikor változik, sajnos nem tudjuk előre megmondani. Azonban a hivatkozott jogszabályok a dokumentumban rögzítésre kerülnek. A https://njt.hu kormányzati jogszabály gyüjtemény oldalán leellenőrizhető az adott jogszabály érvényessége. Az online telekvizsgálat Lite! szolgáltatás keretén belül az ellenőrzést elvégezzük.

Mi hiszünk a munkánk minőségében, ezért a szolgáltatásunkra pénzvisszafizetési garanciát nyújtunk az alábbi esetekben:

Amennyiben hibásan értelmezzük a vonatkozó jogszabályokat,

Amennyiben olyan jogszabályt találsz az építési telekre vonatkozóan, ami befolyásolja a beépítési lehetőséget, azonban nem vettük azt figyelembe

Amennyiben önhibánkból nem tudjuk tartani a teljesítési határidőt

Bármely más esetben, ha elégedetlen vagy a szolgáltatással, egyedi mérlegelés alapján dönthetünk a szolgáltatási ár 100%-nak visszafizetéséről.

Erre vonatkozó pontos részletek az ÁSZF-ben olvashatók