SZAKÉRTŐK AKIK SEGÍTENEK

Bodnár Anett

építészmérnök

Várhelyi Tibor

Építési telek specialista

Halász Vivien

Ingatlan szakértő

Az elsődleges problémák, amikkel szembesülhetsz

Telek Információk

Építésjogi problémák:

Nem minden telek építési telek. Azt, hogy mit tudsz a telken építeni számos előírás határozza meg. Jelenleg több mint 70 jogszabály korlátozza az építőipar működését. Sajnos a jogi előírások el is lehetetlenítik az építkezést.

A szabálytalan szomszéd:

Sajnos a szomszédban épült házak és egyéb építmények is negatívan befolyásolhatják a telek beépíthetőségét.

Közművek hiánya és kiépíthetősége:

Ma Magyarországon rengeteg olyan teleket árulnak, melyek közművesítése nincsen megoldva.

Műszaki problémák:

A magas talajvíz, a gyenge talajminőség, a terep lejtése és a telek megközelíthetősége mind olyan szempont, mely akár jelentősen drágíthatja az építkezést.

És ez még csak a kezdet. A telekkel kapcsolatos problémák a telek árat is jelentősen befolyásolhatják. Ismerd meg részletesen a telek beépíthetőségét.

KÉRJ RÉSZLETES BEÉPÍTHETŐSÉG VIZSGÁLATOT!

A költségek, melyeket elkerülhetsz

Telek Információk

Hosszadalmas engedélyeztetési folyamatok:

Sok telek esetében bonyolult engedélyeztetési folyamatokra lehet szükség. A szakértői tanácsadás segítségével elkerülheted a felesleges bürokráciát és az ezzel járó költségeket.

Az építési munkálatok késedelme:

Ha nem ismered fel időben a telek rejtett problémáit, az építési munkálatok során komoly késéseket szenvedhetsz el. Ezzel nem csak időt, de pénzt is veszítesz.

Rossz befektetés:

Ha nem vizsgálod meg alaposan a telket, az esetleges rejtett problémák később komoly anyagi veszteségekkel járhatnak, amelyek akár az egész projektet veszélybe is sodorhatják.

VIZSGÁLTASD ÁT A TELKET RÉSZLETESEN!

Miért foglalkozunk telekvizsgálattal?

Telek Információk

Építészmérnökök vagyunk. Nagyon gyakran találkoztunk olyan esettel, hogy az ügyfél elképzelései nem valósíthatók meg a kiszemelt ingatlanon.

Ez nekünk is rossz. Ha egyszer szembesülsz, hogy valamit nem tudsz megvalósítani elkezdi borítani a terveidet. Ez az első dominó. Utána rengeteg újratervezés következik, amikor nekünk is többet kell dolgozni és lassabban. is halad a projekt. Így mi sem tudunk profitábilisan működni. Az évek során aztán rájöttünk, hogy egy ilyen vizsgálattal milliókat tudunk adott esteben egy ügyfél zsebében hagyni.

Ha a problémákat előre ki tudjuk szűrni, kevesebb lesz a probléma tervezés és építés közben, mely azt is jelenti, hogy gyorsabban és apontosabb költségkeret mentén valósíthatóak meg az elképzeléseid.

Telekvizsgálati szolgáltatásaink

Ella
CompleteScan Telek Beépíthetőség Vizsgálat
440.700 Ft
559.800 Ft
440.700 Ft
Ella
DeepScan Telek Beépíthetőség Vizsgálat
230.200 Ft
292.989 Ft
230.200 Ft
Ella
QuickScan Telek Beépíthetőség Vizsgálat
74.500 Ft
94.615 Ft
74.500 Ft
13

Q: “Mennyi időt vesz igénybe egy telek teljes átvizsgálása?”

A szolgáltatás 5 munkanapot vesz igénybe (lite verzió 3 munkanap), melynek nagy része a mögöttes jogszabályok kutatásából és átvizsgálásából áll. Továbbá helyi hatóságokkal is felvesszük a kapcsolatot és figyelembe vesszük a tőlük kapott információt is. Az 5 naptól akkor térünk el, ha a helyi hatóságot nem tudjuk elérni. Ez kb 10-ből egy esetben szokott előfordulni.

Amennyiben kérsz további kiegészítő szolgáltatást is (földmérő, talajmechanikai vizsgálat), úgy ezen szolgáltatások ideje az 5 napon felül értendők. Ezek átfutási ideje jellemzően 30 nap, de sok esetben ez időjárás vagy helyszín függő.
A szolgáltatás december 15-január 10 közötti időszakban szünetel. Az ekkor beérkezett megrendeléseket január 10 utáni első munkanapján kezdjük feldolgozni. A beérkezett emgrendelések függvényében ez akár 1-2 napot is igénybe vehet.

Q: “Mikor készül el?”

A szolgáltatás indító időpontja a megrendelés beérkezését követő telefonos vagy online rövid adategyeztető konzultációt, melyre akkor kerül sor, amikor a megrendelés pénzügyi tétele is megérkezett részünkre. Elektronikus levél formájában kerül teljesítésre a szolgáltatást. Ezt követően egy egyeztetett időpontban csomagtól függő konzultáció időpontját telefonon egyeztetjük 1 munkanapon belül.

Q: “Csak üres telkeket vizsgáltok?”

Nem, megvizsgálunk egyéb ingatlanokat és házakat is. Amennyiben meglévő épület állapotfelmérése szükséges úgy Budapesten és pest megyében 110.000 Ft, Pest megyével szomszédos megyékben 160.000 Ft, míg az annál távolabbi megyékben 235.000 Ft áron tudunk kiszállni az online telekvizsgálat árán felül. A vizsgálat hozzávetőlegesen maximum 2 órás helyszíni bejárást tartalmaz az ingatlan méretétől függően, valamint utána egy 1 órás konzultációt látottakról. A megállapítások mellékletként bekerülnek az írásos anyagba. Ez esetben az időpontok egyeztetése miatt a szolgáltatást a helyszíni látogatást követő munkanapon indul.

Q: “Ez ingatlan értékbecslésnek minősül?”

Ez a szolgáltatás nem ingatlan értékbecslés! Az értékbecslés külön szolgáltatás. Amennyiben erre van szükséged jelezd és összekötünk a megfelelő partnerrel. Azonban ezt az anyagot az értékbecslő felhasználja, így pontosabb, reálisabb képet kap az adott ingatlan lehetőségeiről. Az általunk készített dokumentum fokozni tudja az értékbecslő munkájának precizitását, hatékonyságát. Az ezek alapján készült értékbecslés sokkal reálisabb lesz.

Q: “Kik végzik a munkát?”

A munkát építészmérnökök, településtervezők végzik, továbbá a feladatba bevonunk építéshatósági dolgozókat, vagy korábbi építéshatósági alkalmazottakat a maximális hatékonyság és a lehető legpontosabb eredmény érdekében. Viszont a szolgáltatást semmiképpen sem ingatlankereskedők végzik, akiknek az a feladatuk, hogy az adott ingatlant értékesítsék. Mi független szakértőként állunk rendelkezésre.

Q: “Mit építhet a szomszéd?”

Gyakran felmerülő kérdés. A leggyakrabban a szomszédot hasonló építési előírások kötelezik mint a kiszemelt telket. Azonban vannak esetek amikor ez nem igaz. Ebben az esetben a szomszéd telekre történő online telekvizsgálat Lite! szolgáltatás megrendelése esetén a szomszéd legfőbb építési paramétereit is megvizsgáljuk.

Q: “Befolyásolhatja a telek árát a vizsgálat eredménye?”

Igen, befolyásolhatja. Amennyiben az átlagostól eltérően kedvezőbb, vagy rosszabb feltételek alakulnak ki, akkor ezek befolyásolhatják az ingatlan árát. Ennek mértékét azonban nem áll módunkban meghatározni. Ezt ingatlan értékbecslő végzi. Természetesen rendelkezünk a megfelelő kapcsolatokkal. Amennyiben ilyen igény merül fel, jelezd és elintézzük helyetted egyedi ajánlat alapján, vagy összekötünk a megfelelő szakemberrel.

Q: “Van a dokumentumnak érvényességi határideje?”

Igen van. Ennek mértéke az építési előírások rendeleteinek hatályától függ. Azt, hogy ez mikor változik, sajnos nem tudjuk előre megmondani. Azonban a hivatkozott jogszabályok a dokumentumban rögzítésre kerülnek. A https://njt.hu kormányzati jogszabály gyüjtemény oldalán leellenőrizhető az adott jogszabály érvényessége. Az online telekvizsgálat Lite! szolgáltatás keretén belül az ellenőrzést elvégezzük.

Q: “Pénzvisszafizetési garancia van?"

Mi hiszünk a munkánk minőségében, ezért a szolgáltatásunkra pénzvisszafizetési garanciát nyújtunk az alábbi esetekben: Amennyiben hibásan értelmezzük a vonatkozó jogszabályokat, Amennyiben olyan jogszabályt találsz az építési telekre vonatkozóan, ami befolyásolja a beépítési lehetőséget, azonban nem vettük azt figyelembe Amennyiben önhibánkból nem tudjuk tartani a teljesítési határidőt Bármely más esetben, ha elégedetlen vagy a szolgáltatással, egyedi mérlegelés alapján dönthetünk a szolgáltatási ár 100%-nak visszafizetéséről. Erre vonatkozó pontos részletek az ÁSZF-ben olvashatók.